Vitamin & Mineral

BALYA Kapsül Sanofi-Synthelabo

BALYA Kapsül Sanofi-Synthelabo

Etken Madde(ler):
Vitamin A 7200 IU,Vitamin D 1000 IU

Piyasa Şekilleri:
50 kapsül içeren blister ambalajlarda.

BALYA Kapsül Kullanım Şekli:

Günlük doz erişkinlerde 1-3 kapsül ve çocuklarla, emziren annelerde 1 kapsüldür.

BALYA Kapsül Endikasyonları:

A ve D vitaminlerinin vücuda girişini kısıtlayan ve/veya ihtiyacının arttığı bilinen durumlarda, çocukların büyüme geriliğinde, raşitizme karşı çocukları korumak amacıyla, gebelikte ve emzirme devresinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Vitamin D içeren preparatların hiperkalsemili hastalara verilmesi önerilmez. Vitamin D’ye hassasiyetleri artmış olabileceğinden, bebeklere verilirken dikkatli olunmalıdır. Vitamin D verilen annelerin emzirmemeleri önerilir, aksi halde bebeklerde hiperkalsemi oluşabilir. Böbrek hastalığı ve Sarkoidozis hastalığı olan kişilerde dikkatlekullanılmalıdır.

Uyarılar:

Uzun süre ve yüksek doz vitamin A (300.000 IU’den yüksek dozlarda) ve vitamin D (1-3 ay süresince 4.000 IU’den yüksek dozlarda) hipervitaminoza neden olabilir. Hipervitaminoz A, yorgunluk hali, ağrılı eklem şişmesi, anoreksi ve kusma gibi semptomlara neden olabilir. Hipervitaminoz D, çocuklarda ve yetişkinlerde hiperkalsemi, halsizlik, anoreksi, abdominal ağrı, kabızlık, susama hissi ve poliüriye neden olabilir. Ayrıca, nefrokalsinosis gelişebilir, böbrek taşları oluşabilir ve böbrek bozukluğu görülebilir. Çocuklarda görülen kronik toksisite semptomları beyin tümörlerini taklit eden intrakraniyel basınçartışı ve papil ödemdir. Ayrıca, kulak çınlaması ve görme bozuklukları olabilir, uzun kemiklerde ağrılı şişliklergörülebilir.

BALYA Kapsül Yan Etkileri:

Hamileliğin 1. trimesterinde yüksek doz vitamin A alan annelerde teratojen riski vardır. Yüksek doz vitamin D, emziren annelerin bebeklerinde hiperkalsemiye neden olabilir.

BALYA Kapsül İlaç Etkileşimleri:

Vitamin A’nın gastrointestinal sistemden emilimi neomisin, kolestiramin veya likit parafin ile beraber kullanıldığında azalır. Kolestatik ikter ve lipid malabsorpsiyonu olan kişilerde emilimi düşük olabilir. Vitamin D’nin etkileri barbitürat veya antikonvülsan ilaç kullananlarda azalabilir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Arka Kol Hareketleri Bacak Hareketleri Bel Hareketleri Göğüs Hareketleri Karın Hareketletri Omuz Hareketleri Pazı Hareketleri Sırt Hareketleri Vücut Geliştirme Programı
En Çok Yapılan Profesyonel Fitness Programları

En Çok Çalışılan Profesyonel Fitness Programları Haftalık Çalışma Ağırlı Programı 1. PROGRAM (Pazartesi)...

Yeni başlayanlar için full body antrenman programı

Bu full vücut geliştirme ve fitness antrenman programı, vücut geliştirmeye yani...

Incline Bench Two Dumbbell Row

Incline Bench Two Dumbbell Row Nasıl Yapılır? Nereyi Çalıştırır? Kaç Tekrar Yapılır? Incline...

bacak ve basen hareketleri Esneme Hareketleri Göğüs Egzersizleri Kardiyo Hareketleri
En Çok Yapılan Profesyonel Fitness Programları
Lying V-Crunch Nasıl Yapılır? – Nereyi Çalıştırır?
Standing Single Leg Curl Machine Nasıl Yapılır?
Bilek Güreşi Videoları Bodybuilding videoları Film Fitness Müzikleri Fitness Videoları Motivasyon Müzikleri Müzik Videoları Plates Videoları
Incline Bench Two Dumbbell Row
Standing Dumbbell Biceps Curl Nasıl Yapılır?
PEC DECK FLYING – BUTTERFLY MACHINE