CONTRAMAL Retard Tablet
CONTRAMAL Retard Tablet A. İbrahim
Önemli:
Bu ürün YEŞİL REÇETE ile verilmesi gereken ürünlerdendir.
Etken Madde(ler):
Tramadol HCl 100 mg
Piyasa Şekilleri:
30 tablet içeren blister ambalajlarda.
CONTRAMAL Retard Kullanım Şekli:
Az miktarda sıvı ile 1 tablet alınır. Bir defada alınan doz 2 mg/kg’ı geçmemelidir. Günlük doz 400 mg’ı geçmemelidir. 75 yaşın üzerindeki hastalarda ise günlük doz 300 mg’ı geçmemelidir. Böbrek ve karaciğer bozukluklarında doz ayarlaması yapmak gerekir.
CONTRAMAL Retard Endikasyonları:
Orta veya şiddetli derecedeki akut ve kronik ağrıların giderilmesinde endikedir. Cerrahi operasyon sonrası ağrılar, kırık ve yaralanmalara bağlı ağrılar, non narkotik analjeziklerin yetersiz kaldığı kanser ağrılarında ve diğer değişik kaynaklı ağrılarda kullanılan bir analjeziktir.
CONTRAMAL Retard Kontrendikasyonları:
İlacın içindeki herhangi bir maddeye veya opioidlere karşı bilinen duyarlığı olan hastalardakullanılmamalıdır. Geçmişte veya halen opioid alışkanlığı ya da bağımlılığı olan hastalarda kullanılmamalıdır.
CONTRAMAL Retard Uyarılar:
Yüksek dozlarda solunum depresyonu yapabileceğinden riskli hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Ciddi ve fatal olabilen anaflaktoid reaksiyonlar bildirilmiştir. Epilepsi hikayesi olan veya epilepsi riski olan hastalarda ancak zorunlu bir endikasyon var ise kullanılmalıdır. Konvülsiyon eşiğini düşüren selektif seratonin re-uptake inhibitörleri ve trisiklik antidepresan kullanan hastalarda dikkatli olunmalıdır. Minör ağrıların tedavisi için kullanılmamalıdır. Birlikte alkollü içecekler alınmamalıdır. Hastanın reaksiyon kabiliyetini etkileyerek araba ve makina kullanmasını zayıflatabilir. Hamilelikte ve emzirme döneminde yarar/risk oranı gözönüne alınarak kullanılmalıdır. Tolerans ve çekilme semptomları görülebilir. İlacın bağımlılık yapma potansiyeli mevcuttur.
CONTRAMAL Retard Yan Etkileri:
Halüsinasyon ve konfüzyon görülebilir. Mide bulantısı, kusma , ishal, kabızlık ve ağız kuruluğu gibi gastrointestinal sisteme ait şikayetler görülebilir. Ender vakalardakardiyovasküler sistem üzerine etkisi olduğu (çarpıntı, postural hipotansiyon veya kardivasküler kolaps gibi) görülmüş ve az sayıdaki hastada konvülsiyonlar gözlemlenmiştir. En sık görülen SSS yan etkileri sersemlik, başağrısı ve sedasyondur. Prürit, kurdeşen, kaşıntı, döküntü ve ürtiker gibi cilt lezyonları görülebilir. Bronkospazm ve mevcut astmanın şiddetlenmesi gibi allerjik reaksiyonlar bildirilmiştir.
CONTRAMAL Retard İlaç Etkileşimleri:
SSS’ni etkileyen diğer ilaçlarla (trankilizanlar, hipnotikler vb.) birarada alındığında sedatif etki artabilir. MAO inhibitörü alan hastalarda kullanılmamalıdır. Ayrıca alkol, hipnotikler, santral etkili analjezikler, opiodlar veya psikotropik ilaçlarla kullanılması önerilmez.