Seated Cable Palms-Up Nasıl Yapılır?
Seated Cable Palms-Up Nasıl Yapılır?
Egzersizin Diğer İsimleri
Seated Two Arm Palms Up Low Pulley Wrist Curl
Seated Cable Palms-Up Nasıl Yapılır?: Halatla çalışan makinede kısa bar takılarak yapılan bilek ve ön kol kaslarını çalıştıran egzersiz.
- Sehpaya oturun ve kısa barı avuçlar yukarı gelecek şekilde bilekler boşta , diz üzerinde tutun.
- Nefes vererek bileği yukarı bükün, bu sırada bilek kasları kasılmalı.
- Sonra nefes alarak yavaşça ve kontrollü olarak bileği Şğı indirin.
Cable Palms-Up Kaç Tekrar Yapılır?
Set ve tekrarlar : Seated Cable Palms-Up 4 set ve maksimum tekrar yapılır. Bu bizim size önerdiğimiz tekrar ve set sayısı . Siz çalıştığınız salon veya spor merkezindeki eğitmene veya antrenöre danışın. Size en doğru hareketi ve yapacağınız tekrarları boyunuzu ve kilonuzu yani sizi en iyi tanıyan hocanızın vereceğini unutmayın. Eğer danışabileceğiniz kimse yoksa burada verdiğimiz set ve tekrarı yapabilirsiniz.
Tavsiye edilen tekrarlar yapılır ve 1 set bitirilir, verilen setleri’de tamamlayarak hareket sona erdirilir. Farklı Hareketler arasında mutlaka 1 dakika dinlenin. Not: Setler ve tekrarlar için eğitmene veya antrenöre danışın. Sizi yakından tanıyan kişi olarak en doğru kararı verecek olan odur).
Cable Palms-Up video izle
Cable Palms-Up hangi kasları çalıştırır?
Bilek - Ön Kol Kaslarına Genel Bakış
Bilek Ve Ön Kol Kasları |
---|
Ön kol , dirsek ve bilek arasındaki üst ekstremite bölgesidir . [1] Önkol terimi, anatomide onu koldan ayırmak için kullanılır , bu kelime en sık üst ekstremitenin tüm uzantısını tanımlamak için kullanılır, ancak anatomide teknik olarak yalnızca üst kol bölgesi anlamına gelir, alt "kol" ise önkol olarak adlandırılır. Bacak bölgesi ile diz ve ayak bileği eklemleri arasında yer alan krus ile homologdur . Önkol iki uzun içeren kemikleri , yarıçapı ve dirsek kemiği oluşturan radioulnar eklem . İnterossöz zar bu kemikleri birbirine bağlar. Sonuçta, ön kol deri ile kaplıdır, ön yüzey genellikle arka yüzeyden daha az tüylüdür. Ön kol, parmakların fleksörleri ve ekstansörleri, dirseğin bir fleksörü ( brachioradialis ) ve eli aşağı veya yukarı doğru çeviren pronatorlar ve supinatörler dahil olmak üzere birçok kas içerir . Enine kesitte ön kol iki fasiyal bölmeye ayrılabilir . Arka bölme, radyal sinir tarafından sağlanan ellerin ekstansörlerini içerir . Ön bölme fleksörleri içerir ve esas olarak median sinir tarafından sağlanır . Fleksör kasları ekstansörlerden daha büyüktür çünkü yer çekimine karşı çalışırlar ve yerçekimi önleyici kaslar olarak hareket ederler. Ulnar sinir da önkol uzunluğu çalışır. Ön kol , dirsek ve bilek arasındaki üst ekstremite bölgesidir . [1] Önkol terimi, anatomide onu koldan ayırmak için kullanılır , bu kelime en sık üst ekstremitenin tüm uzantısını tanımlamak için kullanılır, ancak anatomide teknik olarak yalnızca üst kol bölgesi anlamına gelir, alt "kol" ise önkol olarak adlandırılır. Bacak bölgesi ile diz ve ayak bileği eklemleri arasında yer alan krus ile homologdur . Önkol iki uzun içeren kemikleri , yarıçapı ve dirsek kemiği oluşturan radioulnar eklem . İnterossöz zar bu kemikleri birbirine bağlar. Sonuçta, ön kol deri ile kaplıdır, ön yüzey genellikle arka yüzeyden daha az tüylüdür. Ön kol, parmakların fleksörleri ve ekstansörleri, dirseğin bir fleksörü ( brachioradialis ) ve eli aşağı veya yukarı doğru çeviren pronatorlar ve supinatörler dahil olmak üzere birçok kas içerir . Enine kesitte ön kol iki fasiyal bölmeye ayrılabilir . Arka bölme, radyal sinir tarafından sağlanan ellerin ekstansörlerini içerir . Ön bölme fleksörleri içerir ve esas olarak median sinir tarafından sağlanır . Fleksör kasları ekstansörlerden daha büyüktür çünkü yer çekimine karşı çalışırlar ve yerçekimi önleyici kaslar olarak hareket ederler. Ulnar sinir da önkol uzunluğu çalışır. Radyal ve ulnar arterler ve bunların dalları önkol kan sağlayan. Bunlar genellikle radiusun ön yüzünde ilerler ve tüm önkol boyunca ulnadan aşağıya inerler. Ön kolun ana yüzeysel damarları, sefalik , medyan antebrakiyal ve bazilik vendir . Kübital fossa kan almak için tercih edilen bir bölge olmasına rağmen, bu damarlar kanülleştirme veya damar delme için kullanılabilir . |
kaynak: wikipedia Pelvise bağlı kalça kasları, alt sırt ve uyluk kasları bulunur. Gluteus maximus ve hamstringler de dahil olmak üzere bu kaslar, vücudun ağırlığını ve itme gücünü desteklemek için kalçadaki uyluğu uzatır. Psoas majör ve iliakus gibi diğer pelvik kaslar, kalça ekleminde gövde ve uyluğun fleksörleri olarak görev yapar ve kalçayı yanal olarak döndürür. |