TUSSİFED Şurup GlaxoSmithKline
TUSSİFED Şurup GlaxoSmithKline
Önemli:
Bu ürün YEŞİL REÇETE ile verilmesi gereken ürünlerdendir.
Etken Madde(ler):
Psödoefedrin HCl 30 mg/5 ml, Triprolidin HCl 1.25 mg/5 ml, Kodein fosfat 10 mg/5 ml
Piyasa Şekilleri:
100 ml’lik şişelerde.
TUSSİFED Şurup Kullanım Şekli:
Erişkinler ve 12 yaşın üzerindeki çocuklar: Günde üç kez 10 ml. 6-12 yaş çocuklar: Günde üç kez 5 ml. 2-5 yaş çocuklar: Günde üç kez 2.5 ml. 1-2 yaş çocuklar: Günde üç kez 1.25 ml. Tussifed öksürük şurubu 1 yaşın altındaki çocuklara önerilmez. 2 yaşın altındaki çocuklara Tussifed öksürük şurubu verilmeden önce hekime danışılmalıdır. Kodeinin uzun süreli dozda kullanılması, morfin tipi ilaç bağımlılığına neden olabilir. Bununla birlikte, önerilen dozlarda kısa süreli kullanımda böyle bir risk yoktur.
TUSSİFED Şurup Endikasyonları:
Nazal bir dekonjestan ve histamin H1-reseptör antagonisti bir antialerjik içeren bu kombinasyon alerjik nezle, vazomotor nezle, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarda semptomatik etkililik sağlar.
TUSSİFED Şurup Kontrendikasyonları:
Daha önce ilacın bileşiklerine karşı tolerans göstermemiş olan bireyler için kontrendikedir. Ciddi hipertansiyon ve şiddetli koroner arter hastalıkları olanlarda, daha önceki iki hafta içinde MAO inhibitörleri almış veya almaya devam eden hastalarda kontrendikedir. Psödoefedrin ve bu tip bir ilacın aynı zamanda kullanılması bazen kan basıncının yükselmesine neden olabilir.
TUSSİFED Şurup Uyarılar:
Uyuşukluğa neden olabilir ve odituvar testlerde performansı düşürebilir. Hastalar, kendilerinin ilaca cevap verme düzeylerini tayin edebilecek hale gelene kadar araba kullanmamalı ve makine çalıştırmamalıdır. Aynı zamanda alkol veya merkezi sinir sistemi üzerine etkili başka sedatifler kullanmaktan kaçınılmalıdır. Psödoefedrinin normal tansiyonlu hastalarda hemen hemen hiç bir uyarıcı etkisi olmamasına rağmen; antihipertansif ilaçlar, trisiklik antidepresanlar ya da başka sempatomimetik maddeler (dekonjestanlar, iştah kesiciler ve amfetamine benzer psikostimulanlar gibi) alan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Bu tür hastalarda tekrarlamalı ya da kontrolsüz bir tedaviden önce tek bir dozun hastaların kan basıncı üzerindeki etkisi incelenmelidir. Hipertansiyon, kalp hastalıkları, şeker hastalığı, hipertiroidizm, yüksek intraoküler basınç ve prostatik büyüme görülen hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Hepatik ve/veya renal fonksiyon bozuklukları görülen hastalar üzerindeki etkileri hakkında henüz araştırma yapılmamıştır. Bu nedenle ciddi hepatik veya renal fonksiyon bozuklukları görüldüğünde ilacın çok dikkatli kullanılması gerekir. Triprolidin veya psödoefedrinin mutajenik, teratojenik ve karsinojenik potansiyelinin olup olmadığı hakkında yeterli bilgi bulunmamaktadır. İnsan fertilitesi üzerinde etkileri ile ilgili hiç bir bilgi bulunmamaktadır. Gebelik sırasında kullanımları ile ilgili spesifik veriler bulunmamaktadır. Bu nedenle, gebe kadının bu ilaçtan sağlayacağı yarar ile ilacın, gelişmekte olan fetusa muhtemel riskler dengelenmek şartıyla kullanımına karar verilmelidir. Psödoefedrin ve triprolidin anne sütüne az miktarda geçer, fakat bunun emzirilen bebeklerdeki etkisi bilinmemektedir.