Vücut Geliştirme Hareketleri ve Teknikleri Nelerdir?
Vücut Geliştirme Hareketleri Ve Antrenman Teknikleri Nasıl Yapılır?, Antrenman Öncesi ve Antrenman Sırasında Nelere Dikkat Edilmeli.
Bacak Geliştirme Programı nasıl olmalı?.
Bacak Geliştirme Programı nasıl olmalı? . Bacak geliştirme programında mutlaka Berbell squat hareketi leg curl , deadlift ve leg extension gibi hareketlere yer verilmelidir .
Eğer barbell squat yapılmazsa Machine squat yada multipress squat hareketi olabilir ama unutmayın barbell squat tek başına bacak için yeterlidir.
Lunge hareketi önemli bir harekettir özellikle kalça ve bacak triceps (Ön bacak) kasları için önemlidir. Lunge hareketini ilave ederseniz leg extension hareketini çıkarabilirsiniz.
Bir diğeri deadlift hareketidir , eğer deadlift yapacaksanız leg curl hareketini programdan çıkarabilirsiniz, deadlift , leg curl hareketine göre avantajları arka bacak ve bel kasını çok iyi çalıştırmasıdır bu hareketi programınızdan eksik etmeyin ileri yaşlarda bel fıtığı gibi sorunlarınız olmaz.
Göğüs Antrenmanı İçin Püf Noktaları
Göğüs Antrenman Programı hareketlerine her zaman Press Hareketleri ile başlayın. Kasların mükemmel iriliğe ulaşması için bu çok önemli.
Her zaman Göğüs antrenmanına başlamadan önce ısınma hareketi yapın. En kolay ve uygun ısınma hareketi şınav yapmaktır.
Göğüs Kaslarını haftada 1 veya en fazla 2 gün çalıştırın. .Fazla çalıştırmak göğüs kaslarını büyütmez tersine küçültür
Kol Egzersizler için ipuçları
Öncelikle Biceps hareketleri için Barbell Curl , Dumbbell Curl ve Barbell Preacher Curl den biri mutlaka temel hareket için seçilmelidir.
Tricep Hareketleri için yapılacak temel hareketler: Standig Barbell Triceps Extension, Lying Barbell Triceps Extension, , One Arm Dumbbell Triceps Extension ve olmazsa olmaz Parallel Bar Dip bunlardan birini seçin ve bu temel hareketlerle birlikte yanına en az 2 hareket ekleyerek program yapın.
Kol için ihtisas çalışması yani haftanın 1 gününü seçin ve o gün sadece kol antrenmanı yapın.
Kollarınızı çok çabuk geliştirmek için çok çalışmalıyız gibi saçma bir düşünceye kapılmayın Pazı ve Arka Kol kaslarını haftada 1 günden fazla çalıştırmayın. Unutmayın zaten bacak ve baldır yada karın gibi hareketler hariç neredeyse tüm kaslarda kol çalışır daha fazladan Pazı ve Arka Kol çalışmanıza gerek yoktur.
Antrenmandan önce karbonhidrat ve antrenmandan sonra 1 saat içinde mutlaka protein tüketin eğer proteinli besinlere ulaşma şansınız yoksa protein bar veya protein tozu kullanabilirsiniz. Günlük protein kullanımı kilo başına 2 gram olsun. 70 kiloluk birisi günlük 140 gram protein tüketmelidir (bu vücutçular için geçerli normal kişiler için değil).
Mümkünse kol çalışmasını cumartesi yapın ve pazar günü dinlenin , unutmayın çalıştığınız gün değil ertesi gün kaslar daha iyi gelişir.
Hatırlatma :
Serbest Ağırlık çalışmaları : Vücut Geliştirme Hareketleri Serbest ağırlık ile çalışma (SAÇ) ingilizce (free weight training) ve ağırlıklı makinelerde (AMÇ) ingilizce (weight machines) çalışma diye ikiye ayrılmaktadır.SAÇ (FWT) ise kendi içinde dambıl ve barbell ile yapılan kaldırmalar diye bölümlere ayrılmaktadır.Programlar her iki çalışma şeklini de kapsamalıdır,sadece barbell veya sadece dambıl ile yapılan programlar ile istenilen sonuç tam olarak alınmaz.