İlaç Rehberi

XATRAL Film Tablet Sanofi-Synthelabo

XATRAL Film Tablet Sanofi-Synthelabo

Etken Madde(ler):
Alfuzosin HCI 2.5 mg

Piyasa Şekilleri:
30 film tabletlik blister ambalajlarda.

XATRAL Film Tablet Kullanım Şekli:

Önerilen doz günde 3 defa 1 tablettir. Alfuzosinin yaşlı (65 yaş üstündeki) hastalara reçete edilmesi sırasında bir önlem olarak, başlangıç dozu sabah 1 tablet, akşam 1 tablet olmalıdır. Bu doz klinik cevaba göre en çok günde 4 tablete (10 mg) kadar artırılabilir.

XATRAL Film Tablet Endikasyonları:

Postsinaptik alfa adrenoseptörlerin selektif antagonistidir. Antihipertansif etkiye sahiptir. Benign prostat hiperplazisinin (BPH) belirli fonksiyonel semptomlarının tedavisinde özellikle; ameliyatın hangi nedenle olursa olsun ertelendiği vakalarda ve özellikle yaşlı hastalardaki, adenom semptomlarının şiddetlendiği ataklarda endikedir.

XATRAL Film Tablet Kontrendikasyonları:

Etken maddeye karşı aşırı duyarlılık, anamnezde ortostatik hipotansiyon mevcut olması ve diğer alfa blokerlerle birlikte kullanım durumunda kontrendikedir.

XATRAL Film Tablet Uyarılar:

Doz çok yüksek olduğunda veya hipertansif hastalarda, uygulamayı izleyen saatlerde ortostatik hipotansiyon gelişebilir ve bundan önce baş dönmesi, bitkinlik ve terleme gibi uyarı semptomları görülebilir. Bu durumda hasta, semptomlar tamamen kayboluncaya kadar yatırılmalıdır. Bu etkiler geçicidir ve dozun azaltılmasından sonra tedaviye devam edilmesini genellikle engellemez. Hastalar, bu gibi olayların görülebilme olasılığı konusunda uyarılmalıdır.

XATRAL Film Tablet Yan Etkileri:

Alfuzosin kullanan hastalarda en sık gözlemlenen yan etkiler: Gastrointestinal bozukluklar (bulantı, mide ağrısı, ishal), baş dönmesi, göz kararması veya baygınlık hissi, daha seyrek olarakta ağız kuruması, taşikardi, göğüs ağrısı, uyuşukluk, deride kızarma gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:
Kalsiyum antagonistleriyle birlikte kullanım: Şiddetli hipotansiyona yol açabildiğinden böyle bir kombinasyon kullanılmamalıdır. Kullanımla ilgili özel önlemler:- Alfa-blokerlere karşı aşırı duyarlığı olanlar- Alfuzosin antihipertansif etkiye sahip olduğundan, antihipertansif ilaç kullanmakta olan hastalara dikkatle verilmelidir. İlaç, koroner hastalarında tek başına kullanılmamalıdır; koroner yetmezliğe yönelik spesifik tedaviye devam edilmelidir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Arka Kol Hareketleri Bacak Hareketleri Bel Hareketleri Göğüs Hareketleri Karın Hareketletri Omuz Hareketleri Pazı Hareketleri Sırt Hareketleri Vücut Geliştirme Programı
En Çok Yapılan Profesyonel Fitness Programları

En Çok Çalışılan Profesyonel Fitness Programları Haftalık Çalışma Ağırlı Programı 1. PROGRAM (Pazartesi)...

Yeni başlayanlar için full body antrenman programı

Bu full vücut geliştirme ve fitness antrenman programı, vücut geliştirmeye yani...

Incline Bench Two Dumbbell Row

Incline Bench Two Dumbbell Row Nasıl Yapılır? Nereyi Çalıştırır? Kaç Tekrar Yapılır? Incline...

bacak ve basen hareketleri Esneme Hareketleri Göğüs Egzersizleri Kardiyo Hareketleri
En Çok Yapılan Profesyonel Fitness Programları
Lying V-Crunch Nasıl Yapılır? – Nereyi Çalıştırır?
Standing Single Leg Curl Machine Nasıl Yapılır?
Bilek Güreşi Videoları Bodybuilding videoları Film Fitness Müzikleri Fitness Videoları Motivasyon Müzikleri Müzik Videoları Plates Videoları
Incline Bench Two Dumbbell Row
Standing Dumbbell Biceps Curl Nasıl Yapılır?
PEC DECK FLYING – BUTTERFLY MACHINE